مطالب مفید طب سنتی

کبد

کبد بزرگترین عضو داخلی بدن است که نقش مهمی در فرآیند گوارش و دستگاه هاضمه و متابولیسم مواد غذایی به عهده دارد و به ذخیره انرژی و تبدیل ریزمغذی های حیاتی به اشکال و انواع قابل استفاده برای بدن کمک می کند.کبد فواید بسیار زیادی برای سلامت انسان دارد و مسئول عملکرد های سوخت و ساز و تبدیل مواد مغذی از رژیم غذایی به بدن است و مواد سمی را از آن خارج می کند. کبد صفرا تولید می کند،از نمک های صفراوی برای هضم و جذب چربی و ویتامین های محلول در چربی استفاده می شود و بیلی روبین محصول نهایی انهدام گلبول های قرمز، در کبد ترکیب شده و از طریق صفرا دفع می شود.
انباشته شدن چربی در سلول های کبدی به التهاب این سلول ها منجر شده و چربی در کبد رسوب کرده و موجب بروز کبد چرب می شود. در 100 گرم وزن کبد پنج گرم چربی وجود دارد ولی اگر مقدار چربی بیش از پنج درصد وزن کبد شود، به این حالت «کبد چرب» گفته می شود
بیماری کبد چرب، علامت خاصی ندارد و اختلال در آنزیم های کبد با انجام آزمایشات دوره ای و انجام سونوگرافی مشخص می شود.

فرد مبتلا به ناراحتی کبدی ممکن است دچار کاهش ذخیره گلبول های قرمز در خون و به دنبال آن خستگی و احساس ناراحتی در قسمت فوقانی شکم شود.

رسوب چربی در کبد نیز موجب ضعف، بی اشتهایی، تهوع، احساس ناخوشی در شکم و بزرگی کبد می شود.

از دیگر نشانه های عملکرد نامناسب کبد علائمی مانند زرد شدن رنگ پوست، ناخن ها و چشم ها، کاهش وزن ناگهانی، خونریزی بینی و لثه ها وحالت تهوع، استفراغ است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − سیزده =

دکمه بازگشت به بالا